В търговските обекти се предлага богат избор от матраци за новородени. Но

...
В търговските обекти се предлага богат избор от матраци за новородени. Но
Коментари Харесай

Как да изберем матрака за бебешкото легло?

В комерсиалните обекти се предлага богат избор от матраци за новородени. Но преди хубостта, нежните цветове и приятното чувство при допиране доста по-важно е сходството на продукта с ортопедичните стандарти. Ето няколко правила, с които безусловно би трябвало да се съобразят родителите:

1. Не купувайте матрак с концепцията " когато порасне ". Истината е, че на разнообразни възрасти ортопедичните условия за място за спане са разнообразни. За деца под годинка матракът би трябвало да е задоволително корав. И след 3-годишна възраст, когато тежестта на детето се усили, матракът би трябвало да има ортопедичен резултат - ситуацията на гръбначния дирек да остава естествено и да се отпусне. Идеален вид за новородено е приблизително твърдият матрак. Ако продуктът е мек, бебето може да се задуши.

2. Обърнете внимание на материала, от който е основан матракът. Той би трябвало да е допустимо най-естествен, за да може да „ диша “ и въздухът лесно да минава. По този метод бебето няма да се поти доста. Повечето бебешки матраци разполагат с дребни отворени каналчета в профил, позволяващи положителната му проветряемост. Матраци въз основата на дървени стърготини, вълна и слама обаче би трябвало да се заобикалят, тъй като, в случай че се мокрят постоянно, стартират да миришат. Кокосът и латексът са най-популярните пълнители за бебешки матраци. Те дават отговор на всички стандарти и се оферират в богат подбор. Желателно е да няма огромен брой крепежни детайли и шевове.

3. Матракът би трябвало да се вписва идеално в параметрите на креватчето. В противоположен случай неравности могат да повлияят неподходящо на здравето на бебето. А образуването на празни пространства е направо опасно за бебето.

4.  Важно качество е еластичността на матрака. Когато натиснете длан по средата и я вдигнете, колкото по-бързо се възстановява първичната му форма, толкоз по-добре. Ако материалът, от който е направен матрака, няма качеството бързо да възстановява първичната си форма, спящото бебе ще е затруднено да сменя позата си. 

5. Опитайте да изберете матрак в неутрални цветове. Това ще улесни и последващата му приложимост, в случай че планирате да имате и други деца. Добре е да се влага в добър протектор, защото той ще защищити детето ви от нездравословните акари, които обичат да живеят в домашните мебели. Също по този начин по този метод се застраховате от бъдещи изцапвания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР